25 Aralık 2011 Pazar

Sen cesaretten haber ver!

Az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik; yeryüzündeki şu otuz bir yıllık zahir ömrümüzde döndük dolaştık, geldik yine en can alıcı sorunun başına/karşısına/ortasına/sağına/soluna.

Konuşmayı becerirsin Zero, yazmayı da; kendine güven konusunda zaman zaman fare delikleri olsa da üstünde başında, bu konuda da hiç fena sayılmazsın; güçlü bir insan olduğunu söyler en can arkadaşların, sonbaharın göbeğinde doğan has bir Terazi olduğun için adalet duygunun çok yoğun olduğunu da; 'hayır' demeyi becerememek konusunda geçmişte müebbetlik sabıkaların olsa da onu da öğrenmek konusunda sağlam adımlar attığın ve artık ortalığa saçtığın 'hayır'lar yüzünden iyi halden yırttığın da bir gerçek; geçmişten ders almak konusunda 10 üzerinden kaç alabileceğini bilebilmek için bir 'geçmiş' bırakması gerekiyor insanın arkasında ama yine de sınıfta kalmazsın bu konuda da büyük ihtimal; bu böyle devam eder gider de peki ya cesaretten ne haber, bir de onu söyle bakalım!


Bugün hayatının yarısından fazlasını restoran işletmeciliğine harcamış tecrübeli bir isimle bir saate yakın yaptığım sohbette bana söylediği bir şeye o kadar takıldım ki, üzerine basa basa hem defterime yazmak istedim hem de buraya. "Hayatta yapmak istediklerim konusunda aslında çok daha cesaretli ve gözü kara olabilirdim ama hep birilerinin, özellikle de eşimin, bana hep destek vermesini 'hadi yürü, sonuna kadar arkandayım' demesini bekledim. Hayatta borçtan, harçtan, çalışmaktan hiç korkan bir insan olmadım ama akşam eve gittiğimde eşimin 'senin yüzünden...' dediğini duymayı hiç istemedim".

Yalnız, bir başınıza, ailenizi, dostlarınızı es geçerek flört edebileceğiniz bir şey değil Cesaret. Ya da öyle mi? Öyle mi olmalı? Ben bilemiyorum bu sorunun cevabını. En azından kendi cevabımı bulamadım henüz.

Bitmeyecek ömürlere, sonu gelmeyecek fırsatlara sahip olduğunu sanabiliyor insan, özellikle belli bir yaşa gelene kadar. Hiç bir şeyin sayısız olmadığını anladığındaysa önüne çıkan fırsatları değerlendirmek için daha bir özenli, itinalı, dikkatli olmaya çalışıyor. Çünkü biliyor ki o fırsat bir daha geçmeyebilir eline.

Kendimi bildim bileli çevremdeki her insana istediği şeylerin peşinden koşması gerektiği konusunda cesaret verici olmaya çalıştım. Çünkü bize biçilen ömürlerin sadece 'bizim' için olduğuna ve pişmanlığın hayattaki en kötü şeylerden biri olduğuna inandım hep. O cesareti verdiğim kimi arkadaşlarım bunu, aldıkları kararlarda olumlu etkilerim olduğu konusunda teşekkür ederek karşılarken, kimi insanlar tarafındansa 'isteklerinin peşinden koş' dediğim için ayaklarını yere bastırmıyor olmakla suçlandım. Halbuki ayakları yere basmayan bir insanın sorumluluğu neden bir başkasında olsun ki! Sanırım burda şunu dilemeli ki evrenden, enerjileri birbirine uymayan insanları yan yana getirmesin.

Kendi cesaretimle aramdaki ilişkiyi tartarken her şeyi dökmeye çalışıyorum ortaya bu ara. Geçmişi kurcalıyorum bolca, ders almak ve en çok, yapmamam gerekenleri hatırlamak için. Ama daha çok, istediklerime odaklanarak gerçekleştirebileceğim şeylerin peşinden koşmaya çalışıyorum. Hayal kurmak değil çünkü isteyim, yapabileceklerimin peşinde olmak...

Ve hayatım, yaşadıklarım, karşımdaki seçenekler soruyor şimdi bana, cesaretin var mı, var mı, var mı...?

8 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

var Zero var...biliyorum...biliyorsun

başka söze gerek yok...

Çook öptüm

Silva Demirci dedi ki...

Cesaret, sahiden de hepimizin en çok ihtiyacı olan şey... Coşku dolu yazınızdan hissediyorum, sizde var o cesaret:)

A-H dedi ki...

Bu dunya risk alabilen ve cesur olabilen insanlarin dunyasi bence, aksi takdirde ayakta durmak cok zor ne yazik ki :/
Ve sen gordugum en cesur insanlardan birisin, cesur olmasan bu meslegi secmezdin sanirim ;)

yeliz dedi ki...

hayatımda tanıdığım en cesur insanlardan birisin. seni ilkere bile anlattım. eteğimizden çekenler hep bahane biliyor musun zeren? yani bir eş çocuk kariyer... aslında gerçekten inanırsan hepsi arkandan gelir. inanmazsan bahane olurlar. Bu tabii kendime not:) senin cesaretin var zeren bunu daha önce de gördüm, sevgiler:)

parıldayan çiçek dedi ki...

Cesaret her insanda vardır.Ancak cesur olduğumuz durum ,olay kişiden kişiye değişir.Dünü içinde bulduğun koşullar içinde değerlendirirsen pişman olmazsın.Haydi ne yapmak istiyorsan yap...Düşlerini erteleme!
Sevgiyle kalın.

Ece Ekincioğlu dedi ki...

zaman iyice seni kenarı sıkıştırınca, çıkmayan cesaret çıkıyor ortaya.

Deniz dedi ki...

Bİkaç gündür düşündüklerime cevap gibi oldu yazın

gözde dedi ki...

Zerenciğim,

http://gozdetatlidil.wordpress.com/category/hayata-dair/

Sevgilerimle..