30 Ekim 2008 Perşembe

Yılbaşı Gecesi Düşlerim

"İyice şaşırdın! Daha iki koca ay var yeni yıla. Bu çam ağacı da nedir?" demeyin lütfen! Geçen gün gittiğim bir alışveriş merkezinde çam ağaçlarının şimdiden satışa sunulmaya başlandığını gördüğümden beridir aldı beni bir heyecan. İçim kıpır kıpır, çocuklar gibi şen. Ne kadar "yahu dur biraz sakin ol" desem de imkanı yok. Hemen sarıldım telefona, paylaşmam lazım heyecanımı.

Yılın en sevdiğim dönemidir yıl sonunun yaklaştığı dönemler. Işıl ışıl süslenmiş o ağaçları nerde görsem bir çoşkudur alır beni. Pastane önlerinden geçmeyegöreyim. Hep alışkın olduğumuz o kurabiye ve çörek kokuları bu kez daha bir efsunlu, daha bir tutkulu... Mutfaklara gelen o gece ne pişirsek, nasıl bir sofra kursak heyecanları... Gönül alma niyetinde çam sakızı çoban armağanı yürekten kopup gelmiş minik süprizli hediyeler... Hele bir de rengarenk süslenmiş bir çam ağacınız ve altında da tüm ağacı yusyuvarlak çevreleyen bir oyuncak treniniz varsa... Benim daha güzel bir yeni yıl hayalim yok, sizin var mı bilemem.

Ben oyuncak trensiz bir ağaç düşleyemiyorum. Aslında ben değil biz demeliyim. Çünkü bu benim değil, bizim hayalimiz:) Kısa bir zaman içinde 'bizim' diyeceğimiz o minik sırça köşkümüzde, girilecek her yeni yılda bize, dostlarımıza, ailemize, sevgimize, mutluluğumuza eşlik etmesini hep hayal ettiğimiz ikilidir ağaç ve oyuncak tren. İkimizin de çocukluk hayallerini süslemiş o trenin, bizim olacak gelecekte mutlulukla bize eşlik etmesidir her hayalde düşlediğim.

Hatta yazdığım ve bu sayfalarda da paylaştığım bir öyküme bile konuk olmuştur bu oyuncak tren tutkum. O öyküye mutluluktan çok hüzün hakimdir gerçi ya, benim için ikisi, yani mutluluk ve hüzün arasında zaten hep tek bir adımlık incecik bir çizgi olmamış mıdır?

Kaç gün geçti üstünden ağaçları göreli, hala heyecanlıyım. Öyle ki, üzerine iki satır yazmadan da duramadım. Biliyorum daha iki ay var ama şimdiden hissediyorum ki 2008'i güzellikle uğurlayacağım hayatımdan. Özellikle son çeyreğinde hayatıma getirdiği güzelliklere/güzel insanlara çok iyi bakacağıma, mutlulukları 2009'a da taşıyacağıma, ama olur da 2009'u daha çok seversem sakın ola ki bana darılmaması gerektiğini de söyleyeceğim.

Resmen yıl sonu yazısı gibi oldu ama içimden geldi yazdım, yasak değil ya:)

18 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

yasak kardeşim demediler mi sana öyle aklına eseni yazamazsın buralarda diye:)))
bence de biraz erkenden bir yazı olmuş ama varsın olsun kime ne değil mi?
ayyy bana da hüzün verir hep yeni yıllar biraz daha yaşlanmaktan dolayı sanırım...

ruhdagı dedi ki...

Bende yeni yıl heyecanını çok severim. İnşallah düşlediğin gibi olur her şey. Güzellikler getirsin sana yeni sene.

Yenilikler getirsin.

Sevgiler.

Brajeshwari dedi ki...

iyi ki yazmışsın Zerencim..
bloglar kapatılalı beri bir heyecan girmeliydi hayatımıza.. Beklemeye değer bir heyecan..Isınmaya başladık şimdiden bu heyecana sayende.. Bende kar yağsın istiyorum Zeren.. Bu zor yılı manzaramdan bembeyaz karlara bakarak veda edeyim..Yeni umutlar besleyeyim beyazlar içinde..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Kelebekmi olmuş benim zerocuğum bakimm :)))
kanatları göklerde.....

ALLAH KALBİNE GÖRE VERSİN CANIM.
YENİ YIL ADI ÜZERİNDE..
GAYET NORMAL BİR COŞKUYDU..
HEM SAATİ -ZAMANI OLMAZ COŞKULARIN :)

çok çok sevgiler.... NuNu

durutarifler dedi ki...

Hepimize hepimize güzellikler getirsin yeni sene. Ama şurada kalan 2 ayda öyle çabuk akıp geçmesin.

Adsız dedi ki...

Zerencim sabah sabah çok güzel bir yazınla günaydın dedim :) Varsın daha 2 ay olsun. Şimdiden heyecan duymak ne kadar güzel. Benimde heyecanım sendne 2 kat fazla. Çünkü yılbaşından önce oğlumun doğum günü var. 29 kasım 2004 doğumlu. 1 ay kaldı ama bizdeki heyecanı ve mutluluğu görsen....
Teşekürler canım, ellerine yüreğine sağlık.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Zeren'cim inan benim de bugünlerde aklıma geliyor yılbaşı :) Aslında yılbaşı geceleri nedense bir hüzün kaplar beni, ama bu sene heyecanlıyım ben de.. Senin de bu konuda yazmana çok sevindim.. Yakında güzel şeyler olacak gibi, hadi hayırlısı :) Sevgiler..

Sibel dedi ki...

Zerenciğim, ben de 2007'yi aynı senin gibi bir ruh hali ile uğurlamıştım ve en büyük dileğim gerçek oldu, sevgilimle kendi sırça köşkümüzü 2008'de kuruverdik.. Dilerim senin için de 2009 en büyük dileğini gerçekleştirir, mutluluğunuzu ikiye katlar. Yılbaşı ağaçları konusunda aynı heyecanlı ruh halindeyim!

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Zerrinciğim ne güzel anlatmışsın,ben de bayılıyorum yılbaşı kutlamalarına,o süslü ağaçlara,çoşkuya.sıcacık bir heyecan...sırçaköşkünde nice keyifli günler yılbaşları diliyorum canım sana.sevgilerimle...

defneyleyasamak dedi ki...

evet işte ya zerocum. noel, hallowen hepsini ben de istiyorum, cok heyecanlanıyorum, burnumu çekiyorum. Sırf bu yüzden x'maslarda o coskuyu biraz olsun hissedebilmek için gidiyorum oralara, ağaç süslerine dokunuyorum, jingle bells calıyor, kar yagıyor gibi hissediyorum, şömineme coraplar asmak istiyorum, noel baba gelsin die diliyorum...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ben de yilbaslarini cok kutlayamayanlardanim.. federico icin herseyi yapiyorum da, benim icimde biraz huzun oluyor hep..Ama bu yil nedense bekliyorum butun o heyecanlari.. kapinin onunde nar kiracagim, gece yarisi mercimek yiyecegim, dort yol agzinda kosacagim, kim bilir belki sarhos bile olabilirim.. :-))

zero dedi ki...

Yasemincim bana da eskiden hüzün verirdi, ama son dört senedir mutlu ve mesudum yılbaşlarında. Neden acaba?:)

Sevgili Ruhdağı, güzellikler hepimizin peşini bırakmasın!

Ah ah Burcu ben de o karı nasıl istiyorum bir bilsen. Sen yine Ankara'da oturuyorsun, şansın var. İstanbul'a da kar yağar ama yılbaşında yağanına hiç denk gelmedim şimdiye kadar. Ömrümde bir kerecik olsun her yer bembeyazken karşılamak istiyorum ben de yeni yılı. Bunun için dünyanın öbür ucuna bile gidebilirim:) Ama gerek yok, Ankara'ya gelsem yeter sanırım:)

NuNucum valla kelebek oldum uçuyorum:) Hepimizin gönlüne göre güzellikler getirsin hayat.

Nilaycım, biz istesek de istemesek de zaman bildiği gibi akıp gidiyor zaten, bizim sözümüzü dinlediği yok:)

Özlemcim oh ne güzel, bir ay arayla çifte heyecan sizinkisi. Oğluşunun yeni yaşı şimdiden kutlu olsun:)

Aslıcım çok çok yakında olmasa da evet yakında güzel şeyler olacak gibi:) 2009 beni biraz da ondan heyecanlandırıyor zaten:)

Sibelcim biz de o sırça köşke 2009 itibarıyla yerleşecez umarım:) Heyecanım biraz da bundan. O sırça köşkte birlikte girilecek yeni yılları düşünmek bile çok heyecanlandırıyor beni:) Sen de yılbaşı heyecanlarını yaşamak için öyle güzel bir semtte oturuyorsun ki... Pastane kokuları, ışıl ışıl dükkanlar, koşturan insanlar... Mezecilerden bile farklı kokular yükseliyor o zamanlarda. Dileklerimizi ve beklentilerimizi bize getirecek bir yıl olmasını dilerim 2009'un:)

Neslihancım, güzel dileklerinin hepsini senin için de diliyorum:)

Tuğbacım, ya zaten senin hallowen yazını görünce hah dedim işte, benden bir tane daha:) Şİmdi gördüm ya ağaçların falan yavaş yavaş satışa çıktığını, şimdi dolanıyorum artık, nerde yeni süsler ışıltı ışıltılı mumlar. Dün gittim üstünde noel baba ve yılbaşı ağacı bibloları olan şarap tıpaları aldım. yine yılbaşı motifleriyle düzenlenmiş bardak süsleri aldım. Kasada parasını ödedikten sonra görsen beni, bir mutlu bir mutlu:) resmen çocuklaştım. Çocukken bebek aldıklarında da bu kadar mutlu olurdum:)

sevgili Mehtap, mutlu olmaya çalışmak için bahaneler aslında böyle özel günler. Hayatın monotonluğuna bir ışıltı katmak. şurda bir haftadır gördüğüm şu yılbaşı süslerinin içime getirdiği heyecan örneğin... pek çok şeye sıkılırken birden mutlu oluverdim:) eskiden ben de hüzünlenirdim çok ama artık tadını çıkarmaya bakıyorum:) Sarhoş bile olabilirim deme bence ve ol bu sene. bir de böyle dene bakalım, nasıl hissedeceksin:)

Tijen dedi ki...

Düşün mevsimi mi olurmuş hiç?

Brajeshwari dedi ki...

Tamam Ankara'ya gel o zaman.Gülden ile seni bekliyor olacagız:)

olmadı buraya kar yagarsa,paket yapıp yollayalim:)

yeliz dedi ki...

bak şimdi beni de bir telaş aldı şimdi. daha çok var ama yılbaşı organizasyonları bir başka oluyor, napsak acaba bu yıl:)

zero dedi ki...

Sevgili Tijen, düşün zamanı olmuyor elbet. Üstelik zamansız olanların keyfi daha da bir başka oluyor.

Burcucum yılbaşına olmasa da Ankara'ya gelmeyi düşünüyorum gerçekten. Güldenle de yazışıyorduk zaten. Tren istasyonunda karşılayıp güzel bir kahvaltıdan sonra bütün gün Ankara sözü var onun da:) Bakalım bu sene olmasa da, 2009 bize bu keyfi de getirir bakarsın:)

Yelizcim seni de heyecanlandırabilmiş olmama çok sevindim. 2009 senin için de çok heyecanlı bir yıl olacak:)

:)den dedi ki...

Ah be Zerenciğim ne şahane bir yazı yazmışsın yine içimizi ışık ve sevgiyle dolduran.
Düşüne ortak ettin bizleri de ne güzel...
Bizim sırça köşkümüz ile yaşıt yılbaşı çam ağacımız. 2009'da 6 yaşına girecek.
Tam 6 yıldır 1 Aralık'ta yuvamız ışıl ışıl olur. Etrafı 1 ay süresince renkli, parlak hediye kutucuklarıyla dolar. O neşe her daim yüreklerimizde olsun.
Sevgiler...

Son zamanlarda epeyce dağıldım, zaman yetmiyor. Ev, iş, dostlar derken blog dostlarımı fazlasıyla ihmal ettiğimin farkındayım. Yeni yıl yeni umutlar ve kararlar getirir biliyorsun. Blogumla daha fazla ilgilenme kararı aldım bile:)

laleninbahcesi dedi ki...

biz yılbaşı ağacımızı bir ay öncesinden salonun baş köşesine diker ancak 10-15 gün sonra kaldırırız. O güzelliği görmek hep mutlu etmiştir beni. Hep ışıl ışıl evler caddeler olsun hayatınız da