14 Ekim 2009 Çarşamba

İyi ki doğdun Yogini!

Ben kendini keşfetmenin çok başında olan bir Yogini'yim. Bedenini, zihnini ve ruhunu bütünlemenin yolunun hangi disiplinden geçtiğinin sorgulamalarını yaparken yogada karar kılmış ve henüz emekleme seviyesinde olan bir yogini...

Uzun araştırmalar, yoganın felsefesi üzerine yapılan okumalar, doğru insanla denk gelmek için gösterilen sabır derken yolum, ışığından resmen gözümün kamaştığı bir insanla yan yana getirdi beni. Eski ben, onunla karşılaşmamızı hoş bir tesadüf olarak değerlendirirdi, ama şimdi enerjilerimizin birbirini çektiğine ve bu şekilde yollarımızın kesiştiğine inanıyorum.

Bir insan kendi içinde yaşadığı bedenine bu kadar yabancı olabilir mi? Olabilirmiş! Katıldığım her ders, yaptığım her hareket bedenimin sınırlarını keşfetmemi sağlıyor; organlarımı yeniden oksijenle buluşturuyor; vücut çakralarımın yeniden çalışmasını sağlayarak vücudumdaki enerji çemberlerinin düzenli dönmesini sağlıyor. Üç yıldır beni adım adım yiyip bitiren hastalığı/sıkıntıları/negatiflikleri vücudumdan uzaklaştırmama yardımcı oluyor. Uykularımla barışıyorum, daha dinç, daha dingin uykular uyuyorum.

Dün, yeni başlangıçlar/yeni doğuşlar döneminde olan emekleme çağındaki bu yogininin fani dünyadaki doğum günüydü. Miladi takvimde 1980'e denk gelen doğum yılı biyolojik yaşının 29 olduğunu gösterse de, 2009'u da yeni doğuşlarımın gerçekleştiği bir tarih olarak anacağım ileriki yıllarımda. Her iki doğumumun aynı tarihe gelmesiniyse hoş bir denklik olarak görüyorum.

Yoga benim kendime verdiğim bir hediye... Tam da bu nedenle dün sırf doğum günüm diye, sırf eş dostla bir yerlere gidip bol bol mum üfleyeceğim diye kendime verdiğim bu hediyeyi es geçmek istemedim. Yolumu doğum günü partisine değil, yoga dersime doğru çevirdim. Rahat, huzurlu ve esnek saatlerden sonra gelen güzel bir uykuyla aldım hediyemin mükafatını.

Ama bu gece üfleyeceğim mumlarımı. İçimde İlhan İrem'in o muhteşem şarkısı çalarken...

"Mumları üfle, bir dilim kes hayattan...
Yağmur yağsın,
Güneş açsın,
Gökkuşağı insin başına
Gül biraz
Bugün sen giriyorsun yeni yaşına"

17 yorum:

Parpali dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Zeren. Ben yoga yapmadım hiç ama, bahsettiğin huzuru, satırlarını okurken bulduğumu söyleyebilirim. Mutlu ol yeni yaşında.

Sibel dedi ki...

Canım benim, hem doğumgünün için, hem de kendine verdiğin bu harika hediye için kutlarım seni. Ben de yoga için hala doğru zamanı ve doğru insanı, doğru birşeyleri beklemedeyim.. Ama eminim ki bir gün olacak. Kocaman bir dilim kes, hem pastandan, hem hayattan, hadi bakalım...
Öpüyorum, sevgilerimle..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canımm benim merhabalar..
yeni yaşın yeni başlangıçların daima sana gülümsesin ...
yazdığın her satıra imzamı atarım bende.
4.yıldır tanıştığım yogayla kolkola ilerlemekte,
bir çok olumlamayıda yanında gezdirmekteyim..
daha keşfedilecek mutlaka nice güzellikler olmalı..
sevgler canım..

Brajeshwari dedi ki...

Sevgili Zeren
öncelikle dogum gününü kutluyorum. Yoga yapan biri olarak, an ve an kendine hediye ettiğin bu mucizenin büyüyerek, çoğaldığını görmeni diliyorum....

Namaste...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

İyi ki doğdun Yogini!
Mutlu mu mutlu bir yıl olsun!
:)

laleninbahcesi dedi ki...

iyi ki doğdun Zero, iyi ki yolun buradan geçti de tanıdık seni. Nice mutlu yıllar diliyorum , hayat hep gülsün sana .

Adsız dedi ki...

Burdan bir kez daha doğum günün kutlu ve mutlu olsun. Ben hiç yoga yapmadım ama ilginç geldi bana da. Umarım yogayla birlikte yeni yaşın daha güzel ve huzurlu geçer. İyi ki doğdun, iyi ki hayatıma girdim kitap dostum benim :)

nehircce dedi ki...

Sağlıklı,huzurlu sevgi dolu nice yıllara ..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Zerencim nice senelere canım, sağlık ve mutlulukla insallah. yoga hakkında hiç fikrim yok ama eğer sana bu kadar güzel hissettirdiyse ne ala. sevgiler

zero dedi ki...

Arkadaşlar hepinize güzel dilekleriniz, tebrikleriniz için çok teşekkür ederim. Yoganın hayatıma girmesi kendimle ve sıkıntılarımla ilgili yapabileceğim tek şeyin her sabah bir tiroid hapı yutmaktan geçmemesi gerektiği, bir yerlerimde çözmem gereken daha derin bir sorun olduğunu keşfetmemle başladı. Bunun için kendime, bedenime, ruhuma hepsine bir arada yapabileceğim en güzel şeylerden birinin yoga olduğuna karar kıldım ve yanılmamışım. Nunu ve Brajeshwari gibi yoga yapan arkadaşlarımın da belirttiği gibi insanın varlığını değerli kılan bir yaklaşıma sahip bir felsefe bu. Daha çok başında olmama rağmen kendimdeki gelişmeyi izlemek heyecan veriyor bana. Geçtiğimiz yıllarda sağlık sorunlarıyla o kadar çok uğraştım ki, sağlığın yeniden bedenime girmeye başladığını hissetmek inanın benim için mucize gibi bir şey. Doğru nefes almayı, vücudumu tanımayı öğreniyorum. İçinde yaşadığı bedeni keşfeden ruhum bir rahatlama, gevşeme yaşıyor, çünkü o beden her geçen gün daha sağlıklı, daha esnek ve daha dinç bir yapıya kavuşuyor. Öyle ki yeni bir yaş, artık sadece laf olsun diye değil, gerçekten benim için yepyeni bir yaş. Hepinize tekrar teşekkür ederim:)

yeliz dedi ki...

geç oldu zerencim kusura bakma, doğum günün kutlu olsun.
yoga yolculuğunda mutluluklar dilerim, çok keyifli..
ben de hamileliğimde tekrar başlayınca yogaya - kendime ayı yogi lakabını takmıştım:)) aaah şimdi nerde, Arca cücesi yogilik bırakmadı bende...

Ballı Cimcime dedi ki...

Zerencim mutlu yıllar sana sevgiler:)

Çileksuyu Sibel dedi ki...

nice mutlu yillara yogini:) yoga icin darisi isteyen ve geciktiren herkesin basina demek istiyorum...

MAVİANNE dedi ki...

ne harika sözler bunlar
doğumgünü partisi yerine kendine dönmen de süpermiş
yine de kutlu olsun canım :))
bu kadar enerji dolu bir yazı yazdığına göre herşey yolunda
mutlu oldum
yoga derslerin için sana iyi enerjilerimi gönderiyorum

zero dedi ki...

Yelizcim ben de senin ayı yogi tanımlamana ne kadar güldüğümü hatırlıyorum:) biraz büyüsün, cüceyle de yoga yaparsınız olmaz mı?:)

Ballı Cimcime, Sibel ve Mavianne çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz, dilekleriniz için. Tüm güzellikler hepimiz için olsun diliyorum:)

Adsız dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun.nicee sağlıklıı,mutlu,huzurlu yılllar diliyorumm:D yogaya ben de başlayacağım.çok rahatlatıyordur eminim.

Sanem dedi ki...

Nice mutlu yılları olsun Yogini'nin.