27 Mayıs 2008 Salı

Nice Mutlu Yaşlara!

Tam 22 yıl öncenin 26 Mayıs'ında evimize gelen bir konuktu o. Minicikti; büyüdükçe sadece bebeklerde olduğunu öğrendiğim inanılmaz bir kokusu vardı, bebek kokusu... Küçük annem teyzeciğimin kızıydı, kuzenimdi, ama bana o artık senin kardeşin dediler. Kardeş neydi ki? Altı yaşındaki bir kız çocuğu için gerçek anlamını çok da bilemeyeceğim bir kelime idi belki de sadece. Sözlükteki açıklamanın değil, yılların altını doldurduğu bir anlam oldu. Öz kardeşleri olmayan iki insanın kardeşliğiydi bizimkisi.

Ve şimdi 22 yıl sonra yine bir 26 Mayıs gününde bir elimde mikser bir elimde krema, aklımdaysa geçen 22 yılın anılarıyla bir doğum günü pastası yapıyorum. Kardeşimin pastasını... Kelebek narinliğinde ve yine kelebekler gibi rengarenk bir genç kızın pastasını da yine kelebekler süslesin istedim. Canım kardeşim nice mutlu yaşlara, renklerin hiç ama hiç solmasın:)

6 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bazen kuzen kardeşten de ötedir bence.benim 2 kardeşim var biri benden bir yaş küçük kızkardeşim.bir de benden 5 yaş küçük bir kuzen,dayımın kızı.aynen anlattığın gibi kardeş,arkadaş herşey olduk birbirimize yıllar içinde.kardeşinin yeni yaşı kutlu olsun.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Zero'cuğum bu pastayı sen mi yaptın? Ama bu pasta değil sanat eseri... Çok güzel görünüyor :) Kuzenine mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum...

Tijen dedi ki...

Nice mutlu yıllar kardeşine. Birlikte çok çok gülün, çok şey paylaşın, çok sofraya oturun Zeren!

durutarifler dedi ki...

Benim oğlumun kardeşi yok ve kuzenini kardeş biliyor. Umarım bir kardeş kadar yakın olurlar.
Bu arada pasta harika. Benim yapamayacağım sadece karşıdan bakabileceğim bir şahaser.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım mutlı yıllar kardesine Allah uzun guzel günler nasıp etsin. pasta çok guzel..
sevgiler

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Bende pasta istiyorum :P
Kuzenin için '' kardeşin '' denmesi bana benim kuzenlerimi hatırlattı.Bütün kuzenlerim banada abi derler ve bende onlara kardeş derin . Bilmiyorum her ailede böylemi ama onları kardeşim gibi severim .