14 Ekim 2011 Cuma

Sahi İstanbul, ben 31 oldum da, sen kaç yaşındasın?

30'la aramız pek iyiydi doğrusu. Şikayetçi olmadık hiç kendisinden. Zira en başından kabullenmiş "30'lar çok güzel olacak, pek umutluyuz kendilerinden" demiştik.

Koca bir on yıllık süreçten sadece tek bir 365 günü geride bıraktın diye ne bu "her şey çok güzel olacak" polyannacılığı demeyin. Elbet olacaktır zor zamanlar, oluyor da, ama mesele o değil zaten. Mesele daha oturmuş, daha ne istediğini bilen, ayakları yere daha sağlam basan, keyfini de keyifsizliğini de daha iyi tartabilen biri olarak devam ediyor olmak hayatta. Kendini daha bir tanıyor olmak yani...


Matematiksel düzlemde "30'lar>20'ler" gerçeği sabit ve değişmez olabilir ama ruhsal ve duygusal dünyalar gelmez öyle pek değişmez gerçeklere, sabit kurallara. İşte bu yüzden 20'lerimdeki "yaşlılığımı" bu gün içimde hissettiğim "gençlikle" daha bir anlamlandırabiliyorum. Hayat her zaman ritmik bir düzlemde ilerlemiyor ne de olsa, yalan mı?

30. yaşımın son günü öyle güzel geçti ki harika bir uğurlama yaptık kendisiyle. Doğum günüme çok keyifli bir günle geçiş yapıverdim. Zor bir haftadan sonra ilaç gibi gelen, hani bünyede birkaç haftalık şarj etkisi bırakan türden bir gün. Malum İstanbul'da çanlar "festival" saatinde çalıyor. Gongunu en çok, yolunu Beyoğlu'na düşürenlerin duyabileceği bir saat... Blogger'ın harika kadınlarından biriyle, Lale Hatun'la vurduk adımları İstiklal'e. Program pek afili, gün güzel bir sonbahar, keyifler pek bir gıcır...


İlk Filmekimi filmi Tiranozor'dan önce Balık Pazarı'nın gürültülü hengamesinin içinde huzurlu bir vahâ gibi kalan Üç Horan Kilisesi'ne düşürdük yolumuzu. Yıllar içinde nice dostların güzel günlerine tanıklık ettiğim, pek çok anı biriktirmiş olduğum bu huzur dolu mekana Lale Abla görmek istediği için gelince bir önceki ziyaretim geliverdi aklıma. En son belki bir ay kadar önce Ecem'le geldiğimde mum yakarak dilediğim dileklerimin henüz gerçekleşmemiş olmasından ötürü "yeni mum yakmak yok Zero" dedim kendime. Zira önceki dileklerim çok kalpten ve önemliydi benim için. Dilek kirliliği yaratarak "evren"in kafasını karıştırmak istemedim doğrusu:)

Kilise çıkışı Türkiye'nin ilk çağdaş sanat müzesi Doğançay Müzesi'ni gezme ve Cafe Bunka'da yeşil çaylı kekle pirinç patlaklı çay ziyafeti... Aslında yeşil çaylı profiterol yemeğe gitmiştik büyük bir hevesle. Ama kalmamıştı ve biz de yeşil çaylı keke de büyük bir keyifle evet dedik. O bir yana da, pirinç patlaklı çay insanı doruklara çıkaran bir kokuya sahip. Tadı da güzel ama kokusu olağanüstü. İçindeki mısır patlaklarının çayın buharına karışmasıyla hem görsel hem lezzetli bir şölene şahitlik ediyorsunuz.


Cafe Bunka'nın ortamı da, lezzetleri de harikaydı ama saatler film zamanını gösterince Beyoğlu Sineması'nın koltuklarına bırakıverdik kendimizi. Film Tiranozor. Tam bir sert kaya. İnsanda bıraktığı sorular zorlayıcı. "Sizin şiddetiniz nerde başlar?" diyor örneğin. "Ben şiddetten yana değilim" olur belki pek çoğumuzun cevabı. Benim böyledir mesela. Ama bu filmi izleyince insanın sınırları zorlanıyor açıkçası. Verdiğiniz o "rahat" cevapları, aynı rahatlıkla veremiyorsunuz.

Filmin zorlayıcılığından çıkınca "her zor ânı, lezzetli bir tabak yemek hafifletir" kuralından yola çıkarak vurduk adımları Arap Sokağı'na, bana sorarsanız İstanbul'un en lezzetli falafelcisine. Falafel, humus ve tabuleden oluşan tabak mekandan, hoş sohbet de bizden olunca zaman nasıl geçti hiç sormayın. Gerçekten insan bazen Zaman'ın gaza bastığına kesinlikle inanıyor.


İşte ben 30'u böyle bir günle uğurladım. Ertesi gün doğum günümse, bu günün enerjisinin gazıyla canım dostlarımla, ailemden insanların sarıp sarmalayan sıcaklığıyla o kadar güzel geçti ki, bir insan daha ne ister bilemedim:)

Şimdi günün en şımarık cümlesini kurarak çekiliyorum huzurlardan. O kadar çok insan "iyi ki doğdun Zero" dedi ki, eh bu kadar insanın vardır bir bildiği diyerek iyi ki doğmuşum hakikaten diyorum:)

Sahi, İstanbul, ben 31 oldum da, sen kaç yaşındasın?

20 yorum:

Nehire dedi ki...

Yeni yaşın kutlu olsun,yüzü gibi yüreğide güzel olan Zeren kızım,sevgiyle kal...

laleninbahcesi dedi ki...

eski yaşının son gününü birlikte eskitttik, onu bir güzel uğurladık Zero...Yeni yaşın keyiflerle, güzel sürprizlerle gelsin. Tadından yenmesin:))

Sevgimle çook öptüm seni

Adsız dedi ki...

Yeni yaşın ve gelecek olan diğerleri sana hep sağlık-mutluluk ve huzur getirsin canım.Gülen yüzüne hiç gölge düşmesin.

Sevgiler
Ece(Teyze olan,balkonu olan):))

Leylak Dalı dedi ki...

Herkesin dediğinden olsun değil mi Zero, bu kadar insan yazmışsa vardır bir bildikleri:)) Öptüm seni...

숯인 SuChi'iN dedi ki...

ben yasadigim yastayim! misir patlaklarin kokusu geldi burnuma bu yaziyi okuyunca, kilometrelerce uzaga hem de...bu uzak diyarlardan tekrar IYIKI DOGDUN ZEROM diyorum ^^

zero dedi ki...

Sevgili Nehire çok ama çok teşekkür ederim:)

Lale Ablacım evet gerçekten güzel bir uğurlama oldu, iyiki birlikteydik o gün:))

Ece Ablacım, balkon sayesinde anladım yoksa Teyze'yi hiç yakıştırmıyorum sana bilesin:)) Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Çok öptüm seni:)

Leylak Dalım bence çoğunluğun dediğini önemserim;)))

Suchim, ben de farklı bir yaşta değilim. Söylemeye çalıştığım çok farklı bir şeydi. 30'lar 20'lerden büyüktür dolayısıyla 'yaşlı'dır. Ama ben o anlamda yaşlı değil daha genç olduğunu hissediyorum ama 20leri önce yaşayıp 30'a öyle ulaşınca da, daha bir oturaklı, daha bir kendini tanımış şekilde yaşamaya başlıyorsun hayatı. Herşeyin tadı da keyfi de daha bir çıkmaya başlıyor.
Seninle pirinç patlaklı çay içtiğimiz gün de geldi aklıma o gün zaten, andım seni:) ama eminim sen orda çok güzel çaylar içiyorsundur:) öptüm çok...

Silva Demirci dedi ki...

Çok güzel bir uğurlama ve hoşgeldin günü olmuş:)

Sahiden de, iyi ki doğmuşsunuz... Yazılarınızı ve yaydığınız güzel enerjiyi, büyük bir keyifle takip ediyorum...

dersaadet dedi ki...

Hayırlı olsun. Nice 30'ları mutlu uğurlaman dileğiyle...

Vladimir dedi ki...

Yeni yaşın kutlu ve de mutlu olsun Terazi.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Lalenin bahçesinden de senden de ayrı bir tatla bu güzel gününüze dahil oldum.Evet Zerencim gerçekten çok güzel bir uğurlama , müthiş bir karşılama yapmışsın şu sayılara:)))
Bence de iyi ki doğmuşsun da senin gibi özel bir insanı tanıma şansım oldu:)
Her günün güzel geçsin canım....

mehtap kuzucu dedi ki...

yeni yaşın kutlu olsun zerocuğum,hyat sana unutamayacağın güzellikte sürprizler sunsun,içindeki kelebekler hep uçuşsun...sağlık ve mutluluk dolu nice yıllara..

Işın dedi ki...

İyi ki doğdun Zero. Son 1 yıldır yaşadıklarını bizlerle paylaştıkça nasıl gençleştiğini izliyorum adım adım. Yeni başlangıçlar, sevdiğin işi yapmak, coşku... Bunlar gençleştiriyor insanı, yaşla bir ilgisi yok gerçekten.
Yeni yaşın güzellikler getirsin...

Çileksuyu Sibel dedi ki...

Nice mutlu yaslarin olsun Zero'm,tum hayallerin gercek olsun..Sevgiyle...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Sevdiklerinizle bir arada nice mutlu yıllar ve yaşlar diliyorum.
Sevgilerimle...

A-H dedi ki...

Nice mutlu yaslarin olsun, operim cok :)
Bu arada nasil guzel bir veda gunu olmus o bir onceki yasa, ben olsam gitmez, gelene yer acmazdim :)))

Adsız dedi ki...

Nice mutlu yıllara, sevgi dolu günler seninle olsun............
Bu arada nerede bu arap sokak, bende falafel yemek istiyorum..........:)
Nilgün

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ne güzel bir yaş, en güzel on yılların başındasın!
Keyfince sür hepsini de...
Sevgiler.
:)

yeliz dedi ki...

amanın!! ben bu postu nasıl atlamışım? mutlu mutlu 31 yaşlar dilerim zerencim her şey gönlünce olsun... muhteşem bir kutlama günü olmuş, bayıldım:)
sevgiler

zero dedi ki...

Hepinize güzel sözlerinizden ötürü çok teşekkür ederim. Her biriniz iyi ki varsınız. Farklı ama çok keyifli arkadaşlıkların mekanı bu sayfalar... Her sene hayatıma birbirinden güzel insanlar hediye ediyor:)

Bu arada sevgili Nilgün, Arap Sokak tam Taksim meydandaki çiçekçilerin karşısında kalan sokaklardan biri. Işıklardan geçince hemen karşıda olan sokak. Falafelci de o sokakta az ilerleyince solda kalıyor. Ufak ve salaş bir mekan, ama lezzet garantisi benden:)

Gözde dedi ki...

Zerenciğim doğum günün kutlu olsun.Başta sağlık, mutluluk,huzurlu ve bol blog yazılarınla dolu:) bir yaş geçirmeni diliyorum. İyi doğmuşum diyebileceğin güzellikte ve hergünün doğum günü coşkusuyla geçen bir yaş olur inşallah.Herşey güzel gönlünce olsun.İyi ki doğmuşsun canım benimm..Sevgilerimle Gözde