14 Ocak 2009 Çarşamba

Zamanı Geldi...

Birkaç gündür her gün "bugün kesin yazacağım" diye güne başlayıp yapamamanın verdiği mahcubiyetle yatağa girerken bugün birkaç kez yazma teşebbüsünde bulunabildim. Ama bu sefer de, bunca zaman olanları, hayatımdaki bütün bu değişiklikleri, yeni başlangıçları, "Sahiplerini Taklit Eden Evler"i yazan Zeren ile bugünkünün hayatının aynı olmadığını nasıl anlatacağımı bilememekten kaldım öyle sayfanın başında.

Sonra bir melodi geldi kulağıma. "Nerden başlasam, nasıl anlatsam..." Mazhar-Fuat-Özkan'ın "Bodrum Bodrum" şarkısı eşlik etti bir süre nasıl anlatacağını bilemeyen o Ben'e. Ama yok, şarkıya bırakamazdım bu işi, zira onun derdi başkaydı benimkisi başka.

Sevgili Dostlar, belli ki ben 2009'dan pek çok şey isterken dilek listesine "zaman" diye yazmayı unutmuşum. Daha şimdiden "tam dilediğim gibi yeni bir iş" de dahil olmak üzere pek çok dileğim gerçekleşmişken eminim istemeyi unutmamış olsaydım "zaman" da gelip beni bulmakta bu kadar zorlanmazdı. Zannetmeyin ki ihmal ettiğim şey sadece bu sayfalar.

Uzun zamandır böyle bir tempoda çalışmadığım ve hayatım farklı sorumluluklar nedeniyle de bu kadar dolu olmadığı için bir süredir fena halde bocalamış durumdayım. İhmal ettiklerimi teker teker bir ucundan tutmaya çalışıp kendimi organize etmeye daha yeni başlayabildim. Programlanmış bir hayat temposu içinde yaşamayı uzun zamandır unutmuş olan ben, kontrolü ele almazsam her geçen gün toparlanmamın daha zor olduğunu görüyorum. Bir ay önce olsa bir haftada bitireceğim kitapların, hiç eksilmeden bir aydır masanın üzerinde durduğunu söylesem, bilmem size halimi anlatmış olabilir miyim?

Yoğunluk, yorgunluk, tempo, zamansızlık, sorumluluklar, mecburiyetler vs. bunların hepsi yeni BEN. Ama bir şey daha var ki, onu yazmazsam eksik kalacak gibi. O da MUTLULUK. Evet, tüm bunlara rağmen mutluyum ben. Son iki yılda hiç olmadığım kadar.

Cevapsız bıraktığım tüm dostlarımdan teker teker özür diliyorum. Bundan sonra bu kadar ara olmaması için elimden geleni yapacağıma da söz veriyorum:)

19 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Geç olsun temiz olsun. Ses verdin iyi oldu :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

İyi ol, sağlıklı ve mutlu ol da gerisi mühim değil. Ben çok yorulduğum çok çalıştığım zamanlarda hep şöyle derim: "Sağlıklıyım ki bu kadar çalışabiliyorum." :)

funda dedi ki...

arada bir yaşıyorum iyiyim desen de yeter zerencim, uzun uzun yazmasan da olur. iyi olduğunu bilelim.. hoşgeldinnn...

:)den dedi ki...

Zerenciğim hoşgeldin:)
Yenilenip gelmişsin ne güzel. Yeni iş, yeni yaşam, yeni sen...
2009'un ilk günleriyle birlikte ben de baştan aşağı yenilendim:) Kendimi hayal bile edemeyeceğim yeniliklere doğurduğum için aynı senin gibi çok mutluyum. Tanrı kapımızı çaldığında doğru adresteymişiz her ikimizde:)
Blogunu sık sık güncelleyemediğin için de üzülme. Herşeyi akışa bırak...
Sevgiler...

Brajeshwari dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Brajeshwari dedi ki...

Biz mutlaka kaldığımız yerden devam ederiz Zerencim..Akışta mutlaka organize olur herşey, sağlıklı ol sen yeter.İyi olduğunu bilmek mutlu etti. Özlemişim seni..

Adsız dedi ki...

Zerencim sağlıklısın ya, mutlusun ya, huzurlusun ya gerisi hiç önemli değil. Senden haber almak çok güzel. Sevgilerimle

durutarifler dedi ki...

Zeren'cim özlemişim seni. Çok uzun zaman oldu. Lütfen ben iş güç anlamam kendini bu kadar özletme

Ordanburdanhayattan dedi ki...

canım ya nasıl da özlemişim seni.inan çok sevindim herşeyin bu kadar istediğin gibi olmasına.yeni işin hayırlı olsun ne guzel diledigin gibi olmuş.hiç canını sıkma seni bekleriz biz,sen yoluna koy tempona alış.biz burdayız.bu arada kitabından haber vermemişsin.sevgiler canım

Nilambara dedi ki...

"Daha şimdiden "tam dilediğim gibi yeni bir iş" de dahil olmak üzere pek çok dileğim gerçekleşmişken" ve " mutluyum ben. Son iki yılda hiç olmadığım kadar"

sadece bu sözler bile hertürlü ihmali hoşgörmeye yeter :))

Adsız dedi ki...

cnm benim hoşgeldin..:) yazılarından, o güzel cümlelerinden mahrum bırakma bizi uzun süre...
özlüyoruz.. yeni yeni şeyler okumak istiyoruz hergüN:) bu böyle biline çok öptüm...

yeliz dedi ki...

iyi ki geldin, hoşgeldin

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Herşeyin yolunda, senin de mutlu olduğuna çok sevindim Zeren'cim.. Bizi de haberdar ettiğin için teşekkürler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

A bu arada yeni işin hayırlı uğurlu olsun, tebrik ederim seni..

Adsız dedi ki...

mutlusunuz ya , tek önemli olan o. Sevgiler size

Eya dedi ki...

Önce saglik...sonra hersey sevgili Zeren, yorgunluguna ragmen mutluluk tadindaysa hayat iste hersey yolunda demektir,hep mutlu ol, sevgiler

zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Yerin cok belli oluyordu.. hos geldin..
oyle kayboluverme ortaliktan.. biz merak ederiz..

Adsız dedi ki...

ben bu blogu nasıl daha önce keşfetmemişim sibelin kahvesinden girdim.iyi oldu yaş olarak benden bayağı gençsiniz ama herşey bana çok yakın çok benden.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

merhaba canım.işin hayırlı olsun,istediğin gibi bir iş olmasına çok sevindim.kolaylıklar diliyorum sana.sevgilerimle...