5 Kasım 2008 Çarşamba

İstiyorum...

Üst üste dizilmiş koca koca kitaplarımı kucaklayıp soluğu bir deniz kıyısında almak istiyorum.

Bir koca demlik çay başucumda, bütün gün kitaplarıma gömülmek istiyorum. Başımı kitaplardan sadece, maviliklerde uçuşan martılarla ara sıra göz göze gelmek için kaldırmak istiyorum. Dilerlerse çayımın yanına katık ettiğim simidimi de onlarla paylaşmak istiyorum.

Kitap fuarına bu kadar uzak olmayan bir evde oturmak istiyorum. Kitap fuarının bir hafta değil, aylarca sürmesini istiyorum.

Sürekli kitap alabilecek kadar çok param olsun istiyorum. Aldığım kitaplarla eve dönerken kitapların ağırlığından kollarımın kopmasını istiyorum.

Kredi kartı ekstremde saçma sapan harcamalar yerine hiç olmazsa kitap ya da film harcamalarını görerek rahatlamak istiyorum.

Eve dört duvar bir kütüphane yaptırmak istiyorum. Ortasına da koca bir çalışma masası ve okuma koltuğu kondurmak istiyorum. Her içeri girişimde kitapların o büyülü havasını koklamak istiyorum.

Okuma hızımdan daha hızlı bir şekilde çoğalan kitap listemin hızına yetişebilecek kadar hızlı ama bir o kadar da dopdolu bir okuma temposuna sahip olmak istiyorum.

Eşe dosta herhangi bir zamanda ne hediye alsam diye düşünürken bir çırpıda "Kitap!" diyebilmek istiyorum. Ne hediye alacağımı değil, hangi tür kitapları okumaktan hoşlanabileceğini düşünmek istiyorum.

Sevgilimle yağmurlu bir kış gününde, berduş bir sahil kahvesinde sadece kitap, dergi ve sohbetten oluşan bir gün geçirmek istiyorum. Aynı kitabın, aynı satırlarından, aynı anda keyif almak istiyorum.

İstiyorum da, istiyorum...

23 yorum:

babişe yemekler dedi ki...

istemek kavuşmaktır...
belki bir zaman kıyısında
belki bir kitapa ayracında...

kim bilir
belki hiçtir zaman?
kim bilir?

Adsız dedi ki...

Kendi isteklerimi okudum resmen. İsteklerimiz hep aynı. Hele de içinde kitaplar olunca. Bende kitaplarımla bir sahil kenarında olmayı ne çok isterdim şimdi. Bir de benim de en çok hayalimi kurduğum şey, dört duvarı da kitaplarla çevrili bir oda ve ortasında okuma koltuğu. Bir de daha hızlı okuyup daha çok kitap okumak. Çünkü zaman yetmiyor :(

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Zeren'cim daha ne ister ki insan? Ben hayallerine kavuşacağına inanıyorum.. Sana bir tavsiye, dört duvar kütüphane yaptırırsan mutlaka kapaklı yaptır aksi halde tozla başa çıkamazsın :)

durutarifler dedi ki...

Ben de bende aynı şeyleri istiyorum . Geçen gün 7 tane kitap alıp eve geldim. Hepsini yere üst üste dizdim. Zevkle seyrettim. Ne zaman okuyacağım onun planını yaptım.
Ben bir de oğluşumun da inşallah iyi bir okuyucu olmasını diliyorum.

Brajeshwari dedi ki...

Bunlar ne güzel istekler...Sanirim hiç biri imkansız değil..İstemeye devam et Zerencim..Hiç bırakma.. Ben mesala senin bunları okurken, o dört duvarı kütüphane olan çalışma odanda oturup,bilgisayarın önünde blogunu okuduğunu hayal ederek destek oluyorum isteklerinin gerçek olmasına... İstekler bir tohumdur, büyüt onları...

:)den dedi ki...

Hayatta bir kitaptır. Yaşamı ıskalamadığın sürece keyiflerin en büyüdüğür OKUMAK!
Yalnız merak ettiğim hangi tarz kitaplar okuduğun...
Bir de şu dört bir yanı kitaplarla dolu oda hayali için birşey söylemek isterim.
Eşimle evlendiğimizde bizim de hayalimiz buydu, gerçekleştirdik. Her ikimizin kitapları biraraya gelince 3 bine yakın kitabımız oldu. Yalnız o kitapların tozu ve düzeniyle başetmek sandığımdan da zor oldu. Bir de üstüne 3 kez ev değiştirince sen benim halimi tahmin et artık. Nakliye firmalarıyla yaşadığımız sorun da cabası! Eve eşyaları taşımaya gelen firma kitapları görünce, bizi yüzlerce koliyle başbaşa bırakıp gidiyorlardı:)
Kimlikli evlerde oturma merakımız yüzünden hep eski, asansörsüz evleri tercih etmemizin bunda katkısı da büyük sanırım:)
Hani bir söz vardır, yazılarımda da sık kullanırım; "Ne istediğinize dikkat edin, her an gerçekleşebilir" diye, benden söylemesi:))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:) cimm sana katılıyorumm.
evet düşünceklerinize dikkat edin : GERÇEĞE DÖNÜŞÜR !!!!!!
zerencimm tatlı meleğim,
sen istesen de istemesende bazı şeyler mutlaka olacaktır. önemli olan
''hayal kurmak değil, benim dediğim gibi :
HAYALLERİ YAŞAMAKTIR :)))))''
İNŞALLAHH CANIM BENİMM.
İNŞALLAHHHHHHH....

funda dedi ki...

umarım isteklerin gerçek olur ama deniz kıyısında kitap okumak fikrine tav olabilirim hemen .

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ben de senin gibi bir komsu istiyorum.. kapiyi calip, limon varmiydi demek yerine, yeni kitaplar aldim, gelsene diyecek.. Sonra o deniz kenarinda, herkes kendi kitabina gomulsun, simit olsun, cay olsun, sonra kahve olsun, sonra gunes olsun, sonra yagmur damlasin, icerilere kacilsin, okunsun, yazilsin, anlatilsin istiyorum.. martilara kalsin son parca simitler, susamlar da baliklara..

zero dedi ki...

Sevgili büyük babiş, galiba ben bir kitap ayracında buluşmayı istiyorum. Uğurludur kitap ayraçları. ve her kitabın ayracı farklı olmalıdır. o kitabın ruhuna ait, onu yansıtan bir ayraç...

Özlemcim yazarken aklıma sen geldin zaten. Özlem okursa kesin bunlar benim de hayalim diyecek dedim:)

Aslıcım o tozlarla benim de başım belada zaten. Şimdi oturduğum evde dört duvar olmasa da epey büyük bir kütüphanem var ve malesef kapaksız:) kapak estetik olarak çok hoşuma gitmese de kesinlikle tozdan korunmak için düşünebilirim.

Nilaycım oğlun seni göre göre sana benzeyecektir eminim:)

Burcucum tohumları uzun zaman önce ekildi, isteklerimin gücüyle sulanıp byüyorlar her geçen gün. Bende ne hayaller, ne istekler biter:)

Güldencim, 3000 kitap beni heyecandan titretti resmen:) ne okumaktan hoşlandığıma gelince... kısaca şundan hoşlanırım diyemem, geniştir okuma yelpazem. Bilimkurguda okurum, asimov'un üstüne tanımam. Fantastik edebiyatta benim için usta Ursula K. LeGuin'dir. John Fowles'in, Paul Auster'ın, Marquez'in kalemini çok özel bulurum. Okumadığım klasik yoktur ama Dostoyeski'yi tek geçerim, özellikle de Karamazov Kardeşleri. Elif Şafak, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Özen Yula, Karin Karakaşlı ne yazsa okurum. Ve bu liste uzar gider Güldencim. Okuduğum her şeyi buraya dökmezsem rahat edemeyeceğimi hissettim, durayım en iyisi:) Bu kitaplarla taşınma olayının ne vahim bir şey olabileceğini tahmin ediyorum. 3000 kitap olmasa da neredeyse yarısına yakınını iki sene evvel taşıdım, günlerce uğraştım o kitaplarla. Şimdi bir de üstelik bir sene sonra sırça köşke gidecek bu kitapların hepsi:) şimdiden bir düşüncedir sarıyor beni:)yaşadığın zorlukları tahmin ediyorum ama siz yine de böyle karakteri olan evlerden vazgeçmeyin derim. Ruhu bambaşka oluyor o evlerin. Seni ve eşini bir sene kadar sonraki evimde ağırlamaktan mutluluk duyacağım ben o zaman:) daha fazla bir şey söylemeyeyim, süpriz olsun:)

NuNucum, gerçekleşsin zaten ben de onu istiyorum:) ben bir yandan isterim, bir yandan hayal kurarım ama bir yandan yaşarım:)

Fundacım hadi buluşalım o zaman:)

Sevgili Mehtap nasıl güzel yazmışsın, öyle mutlu oldum ki.. Ben de kapımı çalıp aldığı kitapları benimle paylaşan bir komşum olmasını, hadi gel tazecik kurabiye yaptım çay ve yanında kitaplar harika gider demesini ve o komşunun da sen olmasını istiyorum. Evet, evet bunu da istiyorum:)

ruhdagı dedi ki...

".... istemek" diye söylenmeye başladıysan bunun arkası gelir. Başarma şansı yüksek bir istek bence.
Sahildeki yan masayı bana rezerve et lütfen :)

zero dedi ki...

Yerin hazır canım. kitabını kap gel:)

yeliz dedi ki...

ben de ben de ben de!!!!!

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Zerencim bugünlerde içimden geçen herşeyi dökmüşsün içinden sen de.ben de bu hayatın koşturmacası içinde hep sadece kitap okuyarak geçen anlar diliyorum bu aralar.evde çocuk olunca öyle kesintisiz kitap okuma bile lükse sayılıyor ya neyse.
umarım istediğin herşey olur

laleninbahcesi dedi ki...

istediklerinizin hepsini ben de istiyorum , yalnız son cümledeki sevgilim kelimesini kocam kelimesi alabilir. Almasada olur sevgilimde derim ben ona:)).
Aynı kitapları seven birini hatta kitap seven birini takip etmemek olur mu. Ben de bundan sonra sayfa müdavimlerinizdenim. Sevgiler size

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Her cümlenin sonunda "ah ben de ben de" diye diye okudum :)

Tijen dedi ki...

E yap o zaman Zero?!?!

funda dedi ki...

istanbula geldiğimde bulucam seni ben olmıycak böyle..mehtap da gelsin, ruhdağı da gelsin ama komşuculuk oynıyalım..

SERAP dedi ki...

Sonuna kadar katılıyorum bu isteklere.Kitap deyince dünya dursun ve inecekler insin, kalanlarla mutlu mesut yaşayalım istiyorum bende...Dileklerin dileklerimizidr,hepimize gerçekleştirme gücü ve desteği geldin:)

durutarifler dedi ki...

Zero'cum ben bu sefer kaya tuzu kullandım ama tarif sofra tuzuna göreydi. Bence kaya tuzuyla daha da güzel olacak. Benim zeytinleri benim iş yerimden arkadaşlar özel getiriyorlar. En büyük boy zeytinin bir altı. Trilye zeytininden yaptım ben. En büyük boyun bir altından yaparsan çok güzel olur. Mete amca duymasın biz valla trilye zeytininden yapıyoruz. :)))

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ben de istiyorum.....

Ordanburdanhayattan dedi ki...

heyyy seni merak ettim.hayallerine daldın gittin mi yoksA?

Parpali dedi ki...

Ne güzel istekler bunlar. Altına imzamı atmak istiyorum :)